Projekt Děti dětem 2024 Vítání jara

15.04.2024
  I v letošním roce přišli žáci osmého ročníku ZŠ A. Hrdličky 1638 v Ostravě-Porubě tradičně potěšit předškoláčky MŠ Větrná v rámci dlouhodobého projektu Děti dětem. Dne 12.4.2024 navštívili děti s programem, který tradičně jako škola připravujeme.
 
  Žáci připravili společně s vyučující anglického jazyka Mgr. Petrou Trunkátovou program pro předškoláčky tentokrát s jarní tematikou v českém,a anglickém jazyce. Snažili se děti pobavit, předvést jim, co se sami v hodinách anglického jazyka učí, ale především je upoutat a ukázat jim, jak zábavné může být učení se cizím jazykům. Žáci pro předškoláčky připravili krátké pásmo anglických a českých písniček a říkanek. V druhé části připravili pro děti  zábavná stanoviště s rozvíjením řečových a pohybových aktivit.
  Program nacvičený za pomoci vyučující si sami vedli.  Rozvíjet prezentační dovednosti žáků je také dlouhodobým cílem školy.
 
  Projekt, který pokračuje již několik let, má velký úspěch a samy děti se na jeho přípravě velkou měrou podílí a těší se, až budou předškoláky učit jednoduché písničky, říkanky a hrát s nimi hry, které je baví.
 
 Rozvíjí také tvůrčí schopnosti dětí, učí je respektovat jiné, komunikovat s lidmi, rozvíjí jejich řečové schopnosti jak v českém jazyce, tak i v cizích jazycích a v neposlední řadě má silnou motivační funkci, neboť nenásilnou formou učí děti udělat něco pro druhé. Samotný fakt, že se žáci naší školy každoročně těší na nácvik nového programu svědčí o tom, že projekt má svůj smysl.