Indiánský školní výlet 5.tříd

30.05.2024
V pátek 24.května se třídy 5.A a 5.B zúčastnily dobrodružného indiánského výletu v areálu Liščí mlýn na okraji města Frenštát pod Radhoštěm.
Tento areál je umístěný v krásném přírodním prostředí Beskyd, ve kterém byl pro žáky  připraven zajímavý indiánský program s názvem „Indiáni ještě nevymřeli“ s asistencí dvou indiánských náčelníků. Ti děti zasvětili do tajů indiánského života a zorganizovali pro děti různé soutěže, hry a zajímavé aktivní činnosti. Soutěžení bylo vždy proloženo občerstvovacími přestávkami včetně té obědové, kdy se většina s chutí zakousla do domácích řízečků. :-D
Každý žák si hned na začátku pomaloval obličej a vymyslel své indiánské jméno, které po celou dobu výletu zdobilo jeho čelenku s barevným pírkem. Na konci, za své soutěžení i chování, pak každý dostal keramickou medaili Liščí mlýn a malou sladkou odměnu.
Krom soutěžení viděly děti týpí neboli domov indiánů, taneční arénu indiánských slavností, posvátné pohřebiště, totem, indiánské loďky, sušáky bizoního masa a různé nástroje a zbraně. Jako správní indiáni se děti také projely na koni a zkusily lukostřelbu.
Na úplný závěr si všichni nakoupili v místním obchůdku spoustu krásných suvenýrů s indiánskou tématikou, aby potěšili nejen sebe, ale hlavně mysleli na své blízké. :-D
Tento výletní den byl pro mnohé umocněn i tím, že se necestovalo autobusem, ale vlakem.
A i přesto, že nás celým výletem provázelo, ač takřka na konci května, aprílové počasí, náladu to nikomu nezkazilo a každý si výlet užil se vším všudy.
Praví indiáni nejsou přece z cukru! :-D
 
                                                                            Jana Holíková, Zuzana Čajková, Lenka Klapetková