​DĚTSKÝ DEN žáků 1. stupně

07.06.2024
Den dětí si žáci celého 1. stupně (kromě třídy 5.A, která se ten den účastnila finále soutěže „Hledej pramen vody“ na Slezskoostravském hradě) užili ve víru Family parku SKALKA, který se nachází ve O. - Vřesině, v pátek 31. května.
Až k branám tohoto parku nás bezpečně zavezly dva objednané autobusy.
Počasí bylo jako malované, děti natěšené, takže nic nebránilo odstartovat oslavu Dne dětí.
Areál Skalka byl pro dětské vyžití jasnou volbou, neboť je zde více atrakcí než na Matějské pouti. 
Děti si zaskákaly v hop aréně i na skákacím hradě,  zajezdily si na autodromu, prošly si zábavné bludiště, projely horskou dráhu na Dragonovi, užily si jízdu na šálkovém kolotoči, zdolaly pirátskou pevnost, prolezly se v obří barevné velrybě, v aquarollerech projely vodní hladinu a v neposlední řadě navštívily místní zoopark se spoustou zvířátek či jedinečnou zábavnou zónu s názvem Hmyzí loučka. Zde si děti užily zajímavou cestu do světa hmyzu. Dobrodružstvím pro mnohé bylo také rýžování zlata. Některé děti si v místním Skaláčku nakoupily i nějaké suvenýry na památku.
Během dne se děti občerstvovaly buď z vlastních domácích zdrojů nebo z místního bistra.
Každý vyučující svou třídu náležitě poučil o bezpečném chování, vzájemné toleranci a opatrnosti, což děti respektovaly, a proto jsme se ke škole všichni vrátili v naprostém pořádku.
Všechny děti přijely usměvavé, červené, zpocené, ale naprosto šťastné, protože taková oslava Dne dětí byla pro mnohé splněným snem. 
Den dětí na Skalce je prostě záruka mnoha zážitků, úsměvů a rozzářených dětských očí! 
 
   Mgr.  Jana Holíková