Vystoupení Dramatického kroužku v Domovech pro seniory v Porubě

31.05.2022
16. a 18. května vystoupily děti z Dramatického kroužku s divadelním představením Dlouhý, Široký a Bystrozraký v Domově pro seniory Astra a Průběžná v O. Porubě. Malí herci zahráli pohádku naprosto skvěle. Mluvili nahlas, dobře se pohybovali, a diváci reagovali na vtipné repliky z pohádkové hry smíchem a potleskem. Děti si své role výborně pamatovaly a celá hra měla neobyčejné kouzlo, děti působily přirozeně a všichni, dědečkové, babičky, personál i děti, se skvěle bavili. Ochotně se zapojili i rodiče herců, pořídili dětem kostýmy a potřebné rekvizity. 
Po předvedení pohádky divákům děti zazpívaly spoustu písníček, které se malí herci učili v hudební výchově a na ozdravném pobytu. Dvě dívenky zazpívaly sólové písně a jedna dívka hrála sólo na flétnu. Velmi se to divákům líbilo. Lidové písničky zpívali společně s námi a tleskali nadšeně do rytmu. Také ještě dvě dívenky na závěr ukázaly malou gymnastiku a baletily. 
Krátké kulturní dopoledne tedy bylo pro obyvatele domova důchodců příjemným zpestřením. Dědečkové, babičky (babiček bylo o mnoho více) a personál – zdravotní sestry a paní vedoucí nám velice děkovali a poprosili nás, abychom zase přišli pobavit a potěšit seniory. Děti dostaly upomínkové předměty, které vyráběli senioři v domově, a k tomu ještě všichni pořádně velkou mléčnou čokoládu. 
Děti si uvědomily, že vykonaly pro druhé lidi dobrý skutek, chovaly se vzorně, slušně a s úctou ke starým lidem. 
Dana Vápeníčková 

Foto   ZDE