SRDCE s láskou darované – Předávání cen vítězům za účasti celé třídy 8.B !!!

20.05.2019
FOTO V hlavním zasedacím sále Poslanecké sněmovny zasedly 20. května na místa poslanců téměř dvě stovky žáků, učitelů, vychovatelů a dalších příznivců tohoto projektu. Sjeli se do Prahy z různých koutů republiky jako nejlepší z 4000 dětí ze 150 škol, které se do pátého ročníku Srdce s láskou darovaného zapojily.
Setkání vítězů 5. ročníku celostátní soutěže Srdce s láskou darované zahájil předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček: "Po roce se do sněmovny vrátila atmosféra ryzí dětské srdečnosti, upřímné lidskosti, vzájemné podpory a empatie. Srdce s láskou darované slaví už páté narozeniny, roste a získává na věhlasu, což mě těší. Stovky soutěžních týmů, desítky tisíc dětí z celé České republiky a k tomu další z českých škol v zahraničí, to je prostě paráda! Děkuji organizátorům, porotcům, pedagogům. Smekám přede všemi, kdo se do soutěže zapojili. Třeba díky 'Srdci' navážete nová přátelství, máte toho totiž mnoho společného: nezavíráte oči před trápením, smutkem či nespravedlností a máte vůli pomáhat. Svůj čas jste mohli strávit jakkoli, a vy jste si vybrali právě tenhle projekt. To není samozřejmost. Dali jste si tu práci a mapovali situaci ve svém okolí, vymýšleli jste kreativní návrhy a svoje plány dotáhli do konce. Ani to není samozřejmost v dnešní on-line době."
Celé sváteční odpoledne uváděli Jan Onder, tanečník, který již dvakrát vyhrál známou soutěž StarDance …když hvězdy tančí a herečka ze studia Ypsilon Jiřina Vacková. Děti i učitelé dostali krásné ceny a všichni si užili i dobrot na obrovském rautu, který jim byl k dispozici.
Pět let Srdce s láskou darovaného v číslech:
25 000 soutěžících z celé České republiky
1300 soutěžních prací
Téměř 600 000 hlasů on-line z 90 zemí světa
 
Naši osmáci v obrovské konkurenci získali od poroty nádherné třetí místo! A ve veřejné  hlasovací soutěži skončili na místě osmém. GRATULUJEME a děkujeme za šíření dobrého jména Hrdliček ve světě!
 
články: Anděl sestřičkám z "fakultky" a "Očima učitelů"
odkaz na televizní reportáž: https://www.youtube.com/watch?v=FpCw2xS76rA