Školní výlet žáků pátých tříd – Westernové městečko Boskovice

20.06.2019
FOTO V pondělí 10. 6. 2019 jelo 49 žáků V. A a V. B na školní výlet do boskovického westernového městečka. Sraz byl u školy v 6.15, odjíždělo se od Dílen DPO v 6.30. Cesta byla dlouhá, pan řidič nám ji krátil povídáním o zajímavých místech, kterými jsme projížděli. Dověděli jsme se něco o hradu Helfštýnu, měli výhled na Oderské vrchy, Moravskou bránu, Hornomoravský úval a Drahanskou vrchovinu, zahlédli Svatý kopeček u Olomouce i samotné panoráma tohoto města. V Prostějově nám byli představeni jeho slavní rodáci Jiří Wolker a Otto Wichterle. V 9.30 jsme dorazili do cíle naší cesty.
Hned u vchodu se nás ujal šerif městečka a seznámil nás s místními pravidly. Zašli jsme si směnit peníze do banky, trošku se porozhlédli po areálu, nasvačili se, stačili koupit pár suvenýrů a už nás svolávali k velkému nástupu, kde jsme se dověděli, co nás během pobytu čeká. Jako první to byla westernová show – práce s koňmi v jezdecké aréně, úžasné představení.   Poté jsme se mohli rozejít po všech atrakcích – rýžovat zlato, hledat poklady, vodit kozy, nechat se tetovat, zastřílet si na střelnici Mr. Santera a samozřejmě nakupovat. Dokonce jsme si zazpívali v saloonu u stařičkého piana.
O půl jedné jsme se znovu sešli na náměstí a zasoutěžili jsme si v hodu kloboukem na kůl. Marek Botor jeden klobouk vyhrál! Poté jsme společně uklidili městečko, dali si ještě krátký rozchod na dokoupení suvenýrů, výměnu peněz, návštěvu WC a ve 14 hodin jsme se přesunuli do amfiteátru, kde jsme zhlédli divadelní představení Odměna Buffalo Billa.
V 15 hodin jsme již seděli v autobuse a čekala nás zpáteční cesta opět doprovázená zajímavými informacemi. Viděli jsme boskovický zámek i stejnojmenný hrad, udělali si malou zajížďku přes Plumlov, kde jsme mohli obdivovat zámek i místní přehradu. V Prostějově jsme byli upozorněni na hradby a náměstí. Udělali jsme si malou pauzu na benzinové pumpě, kde někteří utratili poslední peníze.
Cestu nám zkomplikovala dopravní nehoda u Studénky, tak jsme dojeli k Dílnám DPO v 18.15. Zde nás již čekali rodiče a mohli jsme jít domů. Mgr. Ivana Střechová, Mgr. Dagmar Bláhová, Mgr. Irena Wolkowinská