Školní kolo Olympiády v jazyce německém

06.02.2020
V dnech 23. 1. a 3. 2. 2020 proběhlo školní kolo Olympiády v jazyce německém, kterého se zúčastnilo 32 žáků tříd 7.A, 8.A a 9.A.
 
Žáci soutěžili ve dvou kategoriích:
 
V kategorii žáků 7. tříd se soutěže zúčastnilo 16 žáků třídy 7.A. Soutěžící konverzovali o pěti tématech a všichni byli dobře připravení, výkony žáků na medailových místech byly skvělé. Zaslouží si velkou pochvalu za to, co už se v němčině za rok a půl naučili.
1. místo: Riana Václavíková a Magdaléna Tkadlečková
2. místo: Veronika Staňková, Adriana Bobáčková a František Dostál
3. místo: Matěj Vajda, Matyáš Novotný a Elen Červenková
Dále se zúčastnili: Lukáš Dombrovský, Michal Fjurý, Ondřej Havrila, Ondřej Koziel, Petr Neuwirt, Matěj Peterek, Nela Rehová a Jolana Zámečníková.
 
V kategorii žáků 8 a 9. tříd se soutěže zúčastnilo 16 žáků tříd 8.A a 9.A, kteří konverzovali o devíti tématech. V této kategorii měla soutěž velmi vysokou úroveň, většina žáků byla nejen vzorně připravena, ale také schopna bez problémů popisovat situační obrázky a reagovat na otázky poroty. Vanesa Nechalová z 9.A potom podala zcela mimořádný výkon a byla zařazena na „nulté“ místo mimo pořadí.
0. místo: Vanesa Nechalová (9.A)
1. místo: Amélie Jursová (9.A) a Michal Nechala (8.A)
2. místo: Františka Sekaninová (9.A) a Matyáš Fiedor (8.A)
3. místo: Helena Rieglová (9.A), Petr Němec (9.A) a Kamil Szott (8.A)
Dále se zúčastnili: Tomáš Cívela, Natálie Španihelová, Matyáš Závodný, Tereza Pavelková, Filip Górka (8.A), Radim Bobáček, Julie Šimková a Václav Dluhoš (9.A).
 
Riana Václavíková a Vanesa Nechalová postoupily do okresního kola, které se uskuteční 4. 2. 2020.
 
Všem žákům, kteří se Olympiády v německém jazyce zúčastnili, děkujeme. Zaslouží si velkou pochvalu za důkladnou přípravu i za předvedené výkony!
 
Mgr. Renáta Holková